لیست اختراعات مسعود آقاجاني
دستگاه آزمايشگاهي ارايه شده دستگاهي است كه امكان انجام مطالعات پژوهشي و كاربردي مربوط به ضريب انتقال جرم كلي در مخازن گاز-ميعان را پيش و پس از درمان شيميايي ناحيه اطراف چاه فراهم مي آورد. مطالعاتي كه نتيجه آن به بهبود شبيه سازي توليد اين مخازن در ناحيه اطراف چاه و بهينه سازي درمان شيميايي به منظور رفع هر چه بهتر مشكل تشكيل ميعانات در اين ناحيه ميانجامد. بر اساس نتايج چنين مطالعه اي مي توان با كنترل ضريب انتقال جرم، آهنگ تشكيل مجدد ميعانات پس از درمان شيميايي نواحي اطراف چاه را كاهش داد. همچنين دستگاه ساخته شده امكان انجام مطالعات جرياني گاز و ميعان را نيز كه در طرح هاي پژوهشي پيشين صورت پذيرفته بود، فراهم مي سازد.
با توجه به محدوديت منابع آبي و نياز روزافزون به استفاده بهينه و تصفيه آبهاي آلوده و همچنين كاهش الاينده هاي زيست محيطي، اهميت معرفي و تهيه دستگاهي كه ما را به اين اهداف نزديك كند، بر كسي پوشيده نيست. اخيراً نيز با ورود فناوري هاي نوين از قبيل زيست فناوري و نانو فناوري، مواد و راهكارهاي جديدي براي تصفيه آب و نيز آب و فاضلاب هاي صنعتي و كشاورزي معرفي شده و يا مي شوند. در اين راستا مواد مغناطيسي مزومتخلخل فتوكاتاليستي (نانو ساختاري) كه بتوانند آلودگي آبها را به روش فيزيكي و شيميايي از بين ببرند، طي چندين مرحله با روش هاي سل-ژل و سونوشيمي توليد شده است. با توجه به خاصيت نانوفتوكاتاليست توليد شده، ساخت دستگاه تصفيهي آب صنعتي، جهت حذف آلودگيهاي شيميايي، فيزيكي و ميكروبي انجام شده است. در اين دستگاه از نانوفتوكاتاليست هاي مغناطيسي قابل بازيابي استفاده شده كه با توجه به خاصيت مغناطيسي شان مي توانند با اعمال يك ميدان مغناطيسي خارجي از آب جدا شوند و همچنين عملكرد فتوكاتاليستي فوق العاده شان مي توانند آب هاي آلوده را تصفيه نمايند. در اين دستگاه كليه مراحل چگونگي اضافه شدن اين مواد و در مدار تصفيه قرار گرفتن آنها و همچنين خارج شدن آنها و بازيابي شان جهت عملياتي حرارتي در نظر گرفته شده است و تماما به صورت ابزار الكترونيكي كنترل مي شود. . يكي از نانوموادي كه استفاده شده در سيستم، نانو هسته-پوسته-پوسته هاي تيتانيوم اكسيد(تيتانيا)-سيليسيم اكسيد(سيليكا)-اكسيد آهن(مگنت) مي باشد.
در اين اختراع، براي اولين باراز مونومر اتيلن دي كلرايد در توليد پلي سولفايد مايع استفاده شده است. در حاليكه در كارهاي گذشته براي توليد اين رزين از مونومر بيس متوكسي فرمال استفاده مي شده است. مونومر بيس متوكسي فرمال به شدت سمي بوده و علاوه بر دشوار بودن توليد، باعث بالا رفتن قيمت تمام شده اين رزين مي گرديد. علاوه بر آن، در حال حاضر مونومر بيس متوكسي فرمال در داحل كشور توليد نمي گردد و طرحي نيز براي احداث توليد مونومر بيس متوكسي فرمال وجود ندارد.
موارد یافت شده: 3